7 voordelen van SEO

SEO of zoekmachineoptimalisatie is een vak apart. Het kost je veel tijd en inspanning, maar er zijn enorm veel voordelen aan verbonden. Benieuwd? Wij geven je alvast 7 voordelen, maar gaandeweg zal je er vast nog veel meer ontdekken.

1)      SEO zorgt voor gratis clicks

In tegenstelling tot SEA  betaal je voor SEO geen advertentiekosten aan Google. Wanneer mensen op jouw resultaat in de SERP klikken betaal je daar dus niets voor.

Daarnaast worden SEA resultaten steeds duurder. Jij en je concurrent bieden tegen elkaar op voor de hoogste positie. Hoe meer concurrenten hoe meer biedingen. De prijs stijgt dus voortdurend. Iedereen wil immers bovenaan verschijnen.

Je bent dus ook niet afhankelijk van je budget. Een concurrent met heel wat meer budget kan je advertentie bod niet overtreffen. Aangezien Google de resultaten rangschikt op kwaliteit.

 

2)    Meer verkeer

Het verkeer is niet alleen gratis. Met een goede zoekwoorden analyse weet je precies op welke zoekwoorden je moet inzetten. Door bovenaan te scoren zorg je voor meer zichtbaarheid & meer bezoekers op je website. Die website staat dan in om bezoekers te converteren tot leads en betalende klanten.

Gericht verkeer

Je kan heel gericht inzetten op zoekwoorden die een meerwaarde brengen voor jouw bedrijf. In technische termen zijn dat zoekwoorden met de juiste zoekintentie. Hierdoor breng je heel gericht nieuwe bezoekers naar je website. Ze zijn immers exact op zoek naar jouw product of dienst.

Hogere CTR

Veel mensen aanschouwen de advertenties in Google nog steeds als irrelevant. Er klikken dus meer mensen op de SEO resultaten dan op de SEA resultaten. Je straalt dus ook betrouwbaarheid uit met je SERP resultaat.

 

Voordelen van SEO - Meer verkeer

3)    Duurzame groei dankzij SEO

Aangezien je niet betaalt voor betere resultaten maar werkt aan een betere website kies je dus voor een groei op lange termijn. Je website wordt steeds beter. Dankzij SEO sta je altijd verder dan toen je begon.

Wanneer je jouw advertenties moet uitschakelen is je marketing volledig weg. SEO zet je niet zomaar aan of uit en blijft dus voortdurend gratis klikken genereren.

 

4)    Hoge ROI

Bovenstaande voordelen geven het eigenlijk al aan. Door in te zetten op SEO kies je voor lange termijn winst. Het is perfect mogelijk een knappe blog te schrijven op 1 dag. Die blog kan dan nog enkele jaren mee gaan. Je voert af en toe wijzigingen door en let op de SEO evoluties. Zo heb je in verhouding weinig moeite moeten doen om te scoren in Google.

Let op je concurrentie

Een belangrijk onderdeel hiervan is uiteraard je concurrentie. Sommige niches hebben af te rekenen met heel wat SEO concurrentie. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je posities opvolgt, bijstuurt en herwerkt.

 

5)    Google werkt als een filter

Door organisch te scoren kom je een stuk geloofwaardiger over. Google werkt namelijk als een filter die onbetrouwbare, SPAM of valse websites niet tussen de top pagina’s zal tonen.

Over de jaren heen zijn ze dan ook enorm sterk geworden in het in kaart brengen van jouw website. Ze analyseren je website en weten perfect waarover die gaat. Hoe werkt SEO precies? Dat lees je hier.

 

6)    Algemene verbetering

Google toont enkel gebruiksvriendelijke websites tussen de resultaten. Als je wilt scoren moet je dus mee zijn met de laatste ontwikkelingen. Een goed werkende, gebruiksvriendelijke website hoort daar bij.

Zaken die je dus moet aanpassen en optimaliseren waardoor je website en je bedrijf beter worden.

 

7)     Je kan het volledig zelf!

Misschien wel het belangrijkste voordeel. Afhankelijk van je budget, tijd en interesse kan je zelf aan de slag met SEO. Let wel op dat er best wel wat kennis nodig is om te scoren in Google. Afhankelijk van je concurrentie zit al snel heel wat uren te optimaliseren. Zeker wanneer je juist start.

Wil je hier zelf mee aan de slag? Kijk dan zeker eens naar long tail keywords. Wil je liever met een SEO bureau van start? Stuur ons dan een mailtje.

Axl Van Steenacker

Over de auteur

Axl Van Steenacker

Sinds 2018 specialiseert Axl zich in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Dankzij praktische ervaring legt hij problemen, optimalisaties en strategieën op tafel. Meer bezoekers aantrekken en overtuigen is de rode draad in zijn carrière.