SEO-expert

SEO bureau Hoger Scoren in Google Logo

Wat is een SEO-expert?

Een SEO-expert is iemand die gespecialiseerd is in zoekmachineoptimalisatie. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt zonder gebruik te maken van betaalde advertenties.

SEO expert

Wat doet een SEO-expert?

Een SEO-expert doet alles wat met SEO te maken heeft: van een zoekwoordenonderzoek tot een goede linkbuilding strategie uitwerken. Hij denkt een sterke SEO-strategie uit en helpt jouw website hoger te ranken in de zoekresultaten. Een SEO-expert gaat met je in zee voor een lange periode, want SEO is een taak van lange adem. Hij zorgt ervoor dat alles netjes op tijd opgevolgd wordt en stuurt bij waar nodig. Zo houdt hij bijvoorbeeld in de gaten welke content goed scoort en welke aan verbetering toe is. Content creëren, linkbuilding, analytics opvolgen, … en ook de technische aspecten verliest hij niet uit het oog. Samen met jou gaat hij aan de slag om je website naar een hoger niveau te tillen.

 

Welke vaardigheden heeft een SEO-expert nodig?

Als SEO-expert heb je heel wat kennis en vaardigheden nodig. Weten hoe SEO werkt is natuurlijk het allerbelangrijkste. Daar komt bij dat een SEO-expert ook altijd up to date moet zijn van de laatste nieuwe Google updates. Op die manier kan hij zijn klanten van een correcte strategie voorzien.

Ook communicatieve vaardigheden zijn een belangrijk punt. Als SEO-expert heb je namelijk veel contact met je klanten om te overleggen en ze bij te sturen.

Naast de SEO-kennis en communicatieve vaardigheden is ook een analytisch inzicht een pluspunt. Om de SEO van websites te analyseren moet je de gegevens juist kunnen interpreteren. Je moet dus de juiste beslissingen kunnen maken op basis van de cijfers die je ziet.

 

Hoe word ik een SEO-expert?

Een SEO-expert word je niet van vandaag op morgen. Om jezelf “expert” in een vak te noemen, moet je wel écht weten waar je het over hebt.

 

Opleiding tot SEO-expert

Om een SEO-expert te worden, kan je op zoek gaan naar een SEO-gerichte opleiding. Verschillende bedrijven bieden dit soort korte (online) opleidingen aan.

Er bestaat geen officiële opleiding tot SEO-expert waarmee je een diploma op bachelor- of masterniveau kan behalen. Wie nog studeert of gaat studeren en later SEO-expert wil worden, kiest best voor een opleiding in digitale media, communicatie, marketing of IT. Daarmee heb je al een sterke achtergrond om later de wereld van SEO in te duiken.

 

SEO-expert worden met zelfstudie

De kneepjes van het SEO-vak kan je ook zelf leren. Ook wanneer je geen achtergrond hebt in digitale media. Lang leve Google, waar je alle nodige informatie terug kan vinden. Natuurlijk vraagt dit veel discipline, tijd en inspanning. Om jezelf een SEO-expert te mogen noemen, ken je natuurlijk alle onderdelen zo goed mogelijk. Op onze website vind je alle informatie over SEO voor beginners terug. Zo kan je alvast aan je avontuur beginnen.

 

Tip: lees ook onze SEO-handleiding voor 2021.

 

Waar werkt een SEO-expert?

SEO-experten vind je tegenwoordig overal terug. Ze werken op zelfstandige basis of in dienst van een bedrijf. Je vindt ze, hoe kan het ook anders, terug bij SEO-bureaus maar ook bij digitale marketingbureaus en op de marketingafdeling van allerlei soorten bedrijven. Elk bedrijf, groot of klein, dat hoog wil scoren in Google heeft baat bij een (samenwerking met een) SEO-expert.

 

Digital Climax als SEO-expert

Als SEO-bureau is Digital Climax gespecialiseerd in SEO. Wij brachten al meerdere klanten naar een beter positie in de Google zoekresultaten. Dat doen we met een persoonlijke aanpak op maat van de klant. Bekijk onze resultaten.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Stuur ons gerust een mailtje. We bekijken samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf.