Freelance

SEO consultant

Als freelance SEO consultant zetten we ons in om jouw website hoger te laten scoren in de zoekmachines. We gaan aan de slag met technische optimalisaties, content en zetten white-hat linkbuilding in. Zo ranken we hoger en trek je meer verkeer aan.

 • Onmiddellijk inzetbare kennis & ervaring
 • In-house team consultants
 • Wij gaan voor resultaat
 • SEO-traject op maat
 • Open communicatie

SEO consultant inschakelen

0476 24 71 35

SEO voor beginners 2021 zoekmachine optimalisatie

Wat doet een SEO-consultant?

Een SEO-consultant zorgt ervoor dat websites hoger scoren in Google door middel van search engine optimization. In de eerste plaats geeft de SEO-consultant advies aan bedrijven en hun medewerkers. Zo kan hij de webdesigner bijstaan bij het ontwerpen van een SEO-geoptimaliseerde website en de copywriters advies geven over hoe ze sterke SEO-teksten kunnen schrijven.

Digital Climax gaat een stap verder. Dankzij onze jarenlange ervaring in de online marketing kunnen we heel wat optimalisaties zelf uitvoeren. 

Taken van een SEO-consultant

Het takenpakket van een SEO-consultant is divers. Daarom focussen we op wat jij nodig hebt om hoger te scoren. Denk aan:

 • Zoekwoorden onderzoek
 • SEO audit & strategie opzetten
 • Technische SEO optimalisaties adviseren/uitvoeren
 • Indexatie problemen oplossen
 • Linkbuilding plan uitwerken
 • Content creatie
 • Concurrentie analyse

Kortom zorgt een SEO-consultant (intern of extern) ervoor dat je website beter vindbaar is. Zo bereik je meer potentiële klanten.

SEO Consultant

Een Externe SEO-consultant inhuren

Een SEO-consultant ondersteund je online marketing team. Als SEO-expert adviseert en implementeert hij verbeteringen aan je website. Initieel maakt de consultant een plan op gekoppeld aan een strategie. In het verdere verloop werken we deze praktisch uit.

Hoe wij helpen

Wij blijven niet aan de zijlijn staan en gaan ook echt aan de slag met onze aanbevelingen.

Hoeveel kost een SEO-consultant?

De kostprijs van een SEO-specialist verschilt van consultant tot consultant. Bij somige SEO-consultants kan je terecht per uur, anderen werken op projectbasis of bieden paketten aan.

Vraag zeker verschillende prijzen aan. De prijs van een SEO-consultant zal sterk afhangen van ervaring, resultaten en de gevraagde werken.

De uitdaging van iedere SEO-consultant?

Marketing is geen exacte wetenschap, die lijn kan je ook doortrekken naar SEO. Een SEO-consultant kan dus geen beloftes doen over resultaten. Wel zoek je best naar een consultant die alles op alles wilt zetten voor jouw bedrijf. Wij kunnen alvast niet wachten!

Tip: beloftes als “gegarandeerd op positie 1 in x weken” kan geen enkele SEO-consultant maken.

 

Kosten SEO-consultant

Ons team Freelance SEO-consultants

Bij Digital Climax hebben we gekozen voor een team van SEO-consultants waarbinnen ieders een eigen expertise heeft. Zo kunnen we ieder bedrijf op ieder vlak ondersteunen.

Technische SEO-consultant

Onze technische consultants pluizen je website van boven tot beneden uit. Iedere SEO fout wordt onderzocht. Je ontvangt van ons geen leeg overzicht van fouten maar concrete oplossingen om te kunnen groeien.

Content SEO-consultant

Van zodra je website technisch op punt staat gaan we aan de slag met SEO content. Waar zijn mensen naar op zoek en hoe kunnen we hen opvangen. Een karwei waar onze SEO-copywriters van smullen.

Linkbuilding Consultant

Nu je website in topconditie verkeert en voorzien is van kwalitatieve content is het tijd om autoriteit op te bouwen. We gaan op zoek naar kwalitatieve backlinks om de autoriteit van je website te verhogen.

Waarom een SEO-consultant inschakelen?

Een SEO-consultant helpt je naar betere rankings. Je gaat aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Hierdoor verhoog je jouw organisch verkeer en trek je meer bezoekers aan.

In tegenstelling tot SEA betaal je niet per bezoeker. Hierdoor heeft SEO een van de hoogste ROI’s. Denk er wel bij dat je hiervoor op lange termijn moet denken. Je scoort namelijk niet op 1,2,3 bovenaan in de zoekmachines.

B2B SEO-consultancy

SEO heeft een gigantische impact op B2B-marketing. Met SEO help je jouw toekomstige klanten met antwoorden. Zo bouw je vertrouwen op. De kunst bestaat erin de juiste zoekwoorden te selecteren binnen je strategie.

B2C SEO-consultancy

Ook voor B2C is SEO razend populair. De zoektocht van de consument begint vaak in de zoekmachines. Met de juiste strategie vang je jouw klant op en kan je beginnen verkopen.

Freelance SEO-consultant Inhuren

Het werk van een SEO-consultant

Wij vinden dat de belangrijkste taak van een SEO-consultant “opportuniteiten vinden” is. Een goede consultant combineert quick-wins en lange termijn doelen voor een optimaal resultaat.

On-page SEO

Een deel van dat werk gebeurt op je website zelf. Denk dan vooral aan problemen lokaliseren, oplossen en content ontwikkelen.

Off-page SEO

Ook naast je website kan je heel wat optimaliseren. Backlinks blijven een belangrijk onderdeel van het Google algoritme.

Kosten SEO-consultant
SEO-Consultant met ervaring

SEO-consultant met ervaring

We delen onze SEO ervaring graag met jou. Of we er nu samen aan werken of jij er zelf mee aan de slag kan. SEO kan ieder bedrijf vooruit helpen. Om die kracht te ontdekken delen we onze ervaring en kennis in onze blog.

Helpful content gids

Helpful content: de oudste SEO trend In augustus 2022 lanceert Google de eerste Helpful Content Update. Die wordt bijgewerkt in december 2022 en september 2023. Google hecht duidelijk veel belang aan behulpzame inhoud voor zijn gebruikers. Moet je je zorgen maken om...

Technische SEO

Scoor in Google dankzij je technische SEOWervende teksten, prachtige plaatjes, flitsende video’s… Natuurlijk zijn die belangrijk om bezoekers van je website te overtuigen om actie te ondernemen. Maar dan moeten die bezoekers er wel eerst zijn. Daar bestaan...

WordPress SEO gids

Over WordPressWordPress is een Content Management System (CMS). Het is gebaseerd op PHP code en biedt een systeem om content te beheren zonder technische kennis. Zo bouw je zelfs zonder kennis van code een perfect functionerende website. In deze ‘WordPress SEO gids’...

Handleiding [4 stappen voor 2024]

SEO handleiding: hoger scoren in Google Dat willen we allemaal. Want het is cruciaal voor jouw bedrijf. Maar hoe pak je dat aan? Dat ontdek je in dit artikel. Je krijgt een onmiddellijk toepasbaar stappenplan. Volg je dat? Dan scoor je hoger in Google en andere...

Zoekwoorden onderzoek: Hoe pak je dat aan?

Wat is een zoekwoorden onderzoek? Met een zoekwoorden onderzoek kom je te weten en bepaal je welke zoekwoorden voor jouw bedrijf interessant zijn om op te scoren in zoekmachines zoals Google. Een degelijk onderzoek houdt rekening met allerlei factoren waarop we in...

Linkbuilding: Wat zijn backlinks en hoe krijg je ze?

Wat zijn backlinks? En hoe relevant is linkbuilding in 2024? Wil je scoren in Google? Dan zijn er drie basisvoorwaarden waaraan je website moet voldoen. Allereerst moet je website technisch in orde zijn: snelle hosting, responsive, logische structuur. Tweede...

E-commerce SEO voor webshops

E-commerce SEO: Meer omzet met je webshop Een e-commerce site brengt heel wat SEO uitdagingen mee. In deze gids ontdek je hou je jouw webshop kan optimaliseren voor betere posities in Google en meer omzet. We brengen praktische e-commerce SEO-tips samen met bewezen...

Content Cluster voor SEO

Wat is een content cluster?Een content cluster is een samenhangend geheel van verschillende stukken content (blog artikels, afbeeldingen, video’s …). Ieder onderdeel beschrijft een deel van of versterkt het overkoepelende onderwerp. Zo creëer je interessante content...

SEO-Consultancy cases

Dit deden onze SEO-consultants

Van niet te vinden naar omzetmachine

Bij de eerste kennismaking was deze klant niet te bespeuren op relevante zoekwoorden. We gingen aan de slag met een uitgebreide analyse en stelden een plan op maat op.

Vandaag de dag trekt de website meer dan 1000 bezoekers per maand aan. Heel wat interessante leads maar vooral extra bestellingen maken dat deze campagne de klant helpt groeien.

SEO consultant resultaten - verkeer & omzet
Hoger scoren in Google dankzij een SEO consultant
Betere posities in Google met een SEO consultant
SEO consultant groei

Top positie in Google

Om meer klanten naar hun zaak te brengen gingen we aan de slag met SEO. We lieten een nieuwe website bouwen en zetten vanaf stap 1 in op een goede vindbaarheid. We begeleiden je dan ook van A-Z voor knappe resultaten.

In de cijfers hieronder, van de afgelopen 3 maanden, zie je het effect van een doordachte SEO strategie. We geven geen advertentiebudget uit maar trekken toch heel wat nieuwe klanten aan met behulp van SEO.

Hoge positie in Google dankzij een SEO consultant

Een ervaren SEO-Consultant inzetten voor jouw bedrijf

De resultaten spreken voor zich. Wij zetten ons 150% in om jou bovenaan te krijgen in Google. Daarbij focussen we op resultaat en de doelstellingen van jouw bedrijf.

Wij zetten dan ook graag onze consultancy ervaring in om ook jouw website te laten groeien. Een investering waarbij je niet kan verliezen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Bel ons gerust op of laat je gegevens achter. We spreken graag eens af om te bekijken hoe we ook jouw bedrijf bovenaan in Google krijgen.

0476 24 71 35

Wil jij ook groeien?