Website autoriteit

Waarvoor staat website autoriteit?

De website autoriteit geeft de betrouwbaarheid van een website weer aan zoekmachines. De autoriteit van een website heeft rechtstreeks gevolg op de positie die je zal behalen in zoekmachines.

Website autoriteit onder de loep

De autoriteit van een website wordt bepaald door verschillende factoren. Het kan opgedeeld worden in drie lagen.

Website autoriteit

Domein autoriteit

Dit is de naam van je website, voor Digital Climax is dat dus digital-climax.be. De domein autoriteit is een score van 0 tot 100. Een score van 100 is niet weggelegd voor kleine bedrijven, maar voor marktleiders zoals Apple en Facebook. Er zijn 3 elementen die de domein autoriteit bepalen:

  1. Vetrouwen: Google heeft meer vertrouwen in een website die al langer goede, betrouwbare content schrijft dan in een website die nog maar net bestaat.
  2. Populariteit: Voor Google is het aantal websites dat naar jouw website linkt een indicatie voor de populariteit.
  3. Pagina’s op het domein: Er wordt gekeken naar de relevantie en autoriteit van de websites die naar jouw site linken. Een link op een website met een hoge autoriteit heeft meer waarde dan een link op een website met een lagere autoriteit.

Domein autoriteit mag je niet verwarren met domain rating. De twee begrippen lijken misschien op het eerste zicht op elkaar, toch zijn ze heel verschillend.

Pagina autoriteit

Elk domein heeft één waarde, maar elke pagina kan ook een eigen waarde of autoriteit hebben. De pagina autoriteit wordt bepaald door de leeftijd van de pagina, de laatste update en de waarde ontvangen door links.

Link autoriteit

De link autoriteit wordt bepaald door de pagina autoriteit van de pagina met de uitgaande link én door de hoeveelheid uitgaande links op de pagina. Een pagina met een hogere autoriteit, kan dus meer waarde doorgeven aan jouw website. Maar wanneer er op een pagina met een hoge autoriteit maar 1 link staat (en die gaat toch wel naar jouw pagina!) is dat veel meer waard dan wanneer er 100 links op staan.

Hoe bouw ik meer website autoriteit op?

Een website met veel autoriteit verkrijg je door in te zetten op linkbuilding en veel backlinks naar je website te verzamelen. Deze backlinks geven aan zoekmachines, zoals Google, aan dat er iets betrouwbaars en belangrijk te lezen valt op die plaats. Zorg dus voor interessante, originele content waar anderen naar willen linken én verspreid die ook. Ook de ankerteksten van de links zijn belangrijk bij de opbouw van meer website autoriteit.     Het verkrijgen van meer autoriteit op je website is een essentiële stap in het optimaliseren van je SEO.

Inhoudsopgave