Overzicht rapport in Google Search Console

Wat is het overzicht rapport in Google Search Console?

Het overzicht rapport kan je bekijken als de homepagina van de Google Search Console. Het geeft je een snel overzicht van de prestaties van je website.

Je vindt er de 4 belangrijkste rapporten op terug:

  • Prestaties
  • Dekking
  • Functionaliteit
  • Optimalisaties
Google Search Console overzicht

Een snelle kijk in de overzicht rapporten

Prestaties

Het prestatie rapport van Google Search Console toont je hoe je website presteert in Google. Je ontdekt er SEO statistieken als het aantal klikken, weergaven, CTR en je gemiddelde positie.

Dekking

Het dekking rapport toont je hoeveel pagina’s er geïndexeerd zijn, of er fouten op bepaalde pagina’s voorkomen. Het belangrijkste inzicht is echter de tendens van de dekking. Op basis van deze lijn kan je makkelijk fouten ontdekken op je site.

Functionaliteit

Onder functionaliteit ontdek je extra functionaliteiten die correct geregistreerd werden door Google. Denk aan structured data, core web vitals en responsiviteit van de pagina’s.

Optimalisaties

Bij de optimalisaties kom je te weten welke structured data er gevonden werd en of die correct geïnterpreteerd kan worden.

Axl Van Steenacker

Over de auteur

Axl Van Steenacker

Sinds 2018 specialiseert Axl zich in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Dankzij praktische ervaring legt hij problemen, optimalisaties en strategieën op tafel. Meer bezoekers aantrekken en overtuigen is de rode draad in zijn carrière.