Backlinks verzamelen met een eigen tool

Backlinks case study

Hoe verzamel je kwalitatieve backlinks? We nemen de proef op de som. Wat blijkt? Om te krijgen moet je geven.

Meer backlinks met structured data generator

Relevante links zijn belangrijk om te scoren in Google en andere zoekmachines. Maar kwalitatieve backlinks verkrijg je niet zomaar. Daar moet je zelf waarde tegenover zetten. Interessante content of andere voordelen voor jouw bezoeker.

Onder het moto practice what you preach gaan we zelf aan de slag. We houden een speedstorm die interessante ideeën oplevert. En we gaan voor een praktijkvoorbeeld dat aantoont hoe je kwalitatieve backlinks verzamelt.

Onderwerp: structured data generator

Als onderwerp voor onze case study kiezen we structured data. Dat is een stukje code dat ervoor zorgt dat de zoekmachines jouw website beter begrijpen en beter vinden. Wij hebben zelf een structured datacode geschreven en die staat je gratis ter beschikking op onze website. Zomaar. Geen kosten, geen inschrijving op een nieuwsbrief, geen enkel addertje onder het gras.

We sturen een e-mail over de structured data generator naar website-eigenaars in onze niche. In de mail pitchen we de tool en geven we aan welke meerwaarde die hen oplevert. Hebben ze vragen? Dan beantwoorden we die en ook bijkomende informatie bezorgen we met plezier.

In plaats van zelf iets te vragen of te verkopen, helpen we hen verder. En dat is een van de cruciale eigenschappen van SEO: anderen helpen en daarmee ook zelf geholpen zijn. De belangrijkste factor is waarde delen.

Het succes van deze campagne

Met anderen helpen, door oprecht meerwaarde te leveren, boeken we op twee maanden tijd mooie resultaten. Ahrefs vertelt ons het volgende:

Backlinks

Kwalitatieve domeinen

DR van 0 naar 19

Toekomst

Uiteraard stopt het niet bij het sturen van die mail. Door de actie maakt onze doelgroep kennis met de generator. Toch zit de werkelijke kracht in de opvolging. We moeten de generator onder de aandacht blijven brengen zodat toekomstige schrijvers die opnemen in hun artikels, met een link naar onze website.

Hoewel structured data al even beschikbaar is, is het thema toch hyperrelevant en een opkomend fenomeen in de SEO-wereld. De laatste maanden duikt het steeds vaker op in de SERP.

Ook beter scoren in Google?

Wil je zelf backlinks verzamelen? Bekijk dan goed wat er allemaal bij komt kijken en waarop je moet letten. Ontdek alles over goed en slechte backlinks, hoe backlinks je score beïnvloeden en de do’s en don’ts voor het verzamelen van backlinks

Of besteed je het uit aan seo bureau? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Axl Van Steenacker

Over de auteur

Axl Van Steenacker

Sinds 2018 specialiseert Axl zich in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Dankzij praktische ervaring legt hij problemen, optimalisaties en strategieën op tafel. Meer bezoekers aantrekken en overtuigen is de rode draad in zijn carrière.