Off-page SEO

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO gaat over alle SEO factoren die zich niet op jouw website bevinden maar wel invloed hebben op jouw zoekmachineoptimalisatie.

Het heeft als doel het vergroten van de website autoriteit door het verkrijgen van bijvoorbeeld backlinks.

Off-page SEO

Waarom is off-page SEO belangrijk?

Als jij die eerste plaats op Google wil verdienen, moet je een hoge website autoriteit hebben. De belangrijkste factor daarin is het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Linkbuilding is dé key voor een goede off-page SEO. Daarbij houdt meester Google ook rekening met de anchorteksten die andere websites gebruiken om naar jouw pagina door te linken. Ook de kwaliteit van de website en het aantal links tellen mee. 100 links van kwalitatief lage websites hebben veel minder waarde dan 1 link van een kwalitatief hoogstaande website.

 

De moeilijkheidsgraad van off-page SEO

Off-page SEO factoren heb je niet zelf in de hand. In tegenstelling tot on-page SEO waarbij je zelf alle elementen kan blijven optimaliseren. Maar moeilijk gaat ook en het is zeker de moeite waard. Hoe lastiger het is om iets te verdienen, hoe meer waarde het heeft als rankingfactor.  Heb je geen flauw idee hoe je hier aan moet beginnen? Onze linkbuilding gids helpt je op weg.

Een uitgebreid netwerk met de juiste connecties is een ding. Vergeet niet dat jouw content het waard moet zijn om naar te linken.

De conclusie? Verdiep je in de wereld van linkbuilding, breid je netwerk uit en ga voor die eerste plaats in de zoekresultaten! Toch nog hulp nodig? Schakel dan een SEO-bureau in dat deze moeilijke taak op zich neemt.

Inhoudsopgave