Schema.org controleren met Google Search Console

Waar kan je schema.org controleren in Google Search Console?

Je kan controleren welke schema.org structured data correct geïmplementeerd werd. Je vindt deze informatie in de Google Search Console onder Optimalisaties.

Structured data controleren met Google Search Console

De status van jouw schema.org structured data

In het linkermenu krijg je te zien welke types structured data gevonden werden. Per type kan je verder klikken naar een individueel rapport. In dat rapport krijg je dan het aantal en de status te zien.

Statussen van schema.org structured data:

  • Fout: Er werden fouten gevonden in jouw structured data
  • Geldig met waarschuwingen: Dit komt vooral voor wanner jouw structured data goed opgebouwd werd maar niet alle vereiste informatie opgegeven werd.
  • Geldig: De gevonden structured data zijn correct geïmplementeerd en bevat geen fouten.

Tip: Met onze structured data generator maak je in enkele klikken 100% foutloze code. Zo ben je zeker dat je geen fouten maakt. Ahja, onze generator is volledig gratis.

Fouten in Structured data vinden met Google Search Console

Onder het algemeen overzicht krijg je ook inzicht in de daadwerkelijke fouten. Op basis van die informatie kan je aan de slag om fouten op te lossen en je SEO te verbeteren.

Fouten in Schema.org structured data vinden met Google Search Console

In dit voorbeeld krijg je een fout omdat er een essentieel veld ontbreekt. Afhankelijk van welke data ontbreekt krijg je dus een fout of een waarschuwing.

Met deze informatie op zak kan je alvast zelf aan de slag om fouten op te sporen en op te lossen.

Structured data kan je heel wat helpen met SEO maar vraagt wel wat technische kennis. Tenzij je onze gratis generator natuurlijk gebruikt.

Axl Van Steenacker

Over de auteur

Axl Van Steenacker

Sinds 2018 specialiseert Axl zich in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Dankzij praktische ervaring legt hij problemen, optimalisaties en strategieën op tafel. Meer bezoekers aantrekken en overtuigen is de rode draad in zijn carrière.