Interne redirect

Wat is een interne redirect?

Een interne redirect moet je ten alle tijden vermijden. Het komt voor wanneer een interne link verwijst naar een url die geredirect wordt.

Hierdoor stuur je zoekmachines naar een onbestaande url, als het goed is wordt die url dan geredirect naar de juiste url.

Je creëert dus een onnodige tussenstap. Dat is nadelig voor je crawl budget

 

Interne redirects zoveel mogelijk vermijden

Je vermijdt een interne redirect dus beter. Aangezien je interne links volledig zelf onder controle hebt, is het dus makkelijk op te lossen. Pas je link aan zodat die onmiddellijk naar de juiste url gaat ipv je naar een redirect te sturen.

In het slechtste geval staat er geen redirect ingesteld en komt je gebruiker dus op een 404 pagina. Dat is helemaal not done.

Bij backlinks heb je niet alles onder controle. Om een deel van hun waarde te behouden zorg je voor een redirect.

 

Wanneer gebruik je een interne redirect?

Nooit, een interne redirect is slecht voor je website. Update je link gewoon naar de nieuwe url. Zo heb je geen redirects nodig en verspil je de tijd van de crawlers niet.

 

Soorten interne redirects

Er bestaan 2 verschillende interne redirects.

  • De 301-redirect: hiermee geef je aan de zoekmachine en je gebruikers aan dat je link permanent verhuisd is. Deze redirect moet je gebruiken bij een website of SEO migratie.
  • De 302-redirect: hiermee geef je aan de zoekmachine en je gebruikers aan dat je link tijdelijk verhuisd is. Dit soort redirects gebruik je als je pagina / website buiten gebruik is.
Inhoudsopgave