Dekking rapport & statistieken

Wat is het dekking rapport in Google Search Console?

Het dekking rapport geeft weer welke status de verschillende pagina’s hebben. Met de URL-inspectie tool zoom je in op individuele pagina’s. Dit rapport geeft je een algemene kijk over de gehele website. Met dit rapport spoor je dus makkelijk & efficiënt fouten op.

Dekking rapport in Google Search Console

Het voordeel van de dekking tool

Op het eerste gezicht lijkt deze tool weinig meerwaarde te brengen. Wanneer je al even aan de slag bent met SEO weet je echter dat het snel vinden van fouten een gigantische meerwaarde is. Zolang alles goed gaat met je website en rankings hoef je deze pagina dus niet al te vaak te openen.

Van zodra je minder verkeer ontvangt kan het handig zijn bepaalde fouten op te sporen en op te lossen.

Tip: Je ontvangt fouten ontdekt door Google Search Console rechtstreeks in je mailbox. Zorg er dus voor dat je een actief mailadres gebruikt om je aan te melden bij Google.

Hoeveel % van mijn website moet geïndexeerd zijn

Laat ons beginnen bij het begin: 100% dekking is bijna onmogelijk te behalen. Zeker wanneer je website groeit, artikels verouderen of vallen uit de boot. Alleen de canonieke url’s worden geïndexeerd.

Hoelang duurt het om een pagina te indexeren

Het indexeren van een pagina of je website vraagt tijd. Afhankelijk van je website autoriteit en crawl budget duurt het soms langer of gaat het juist sneller. Via de URL-inspectie tool kan je manueel indexatie aanvragen.

Indexatie fouten in Google Search Console

Wanneer het Google niet lukt om je website of specifieke pagina’s te crawlen of indexeren ontdek je die via het dekking rapport.

Er zijn heel wat verschillende indexatie fouten die kunnen optreden.

Axl Van Steenacker

Over de auteur

Axl Van Steenacker

Sinds 2018 specialiseert Axl zich in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Dankzij praktische ervaring legt hij problemen, optimalisaties en strategieën op tafel. Meer bezoekers aantrekken en overtuigen is de rode draad in zijn carrière.